Je bent nog niet aangemeld.

Meld je aan om jouw profiel te bekijken.

Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.

Nog geen account? Registreer hier

Registreren bij Salvator.

Vul jouw gegevens in om een account aan te maken.

Let op: Had u een account op onze vorige website?
Gelieve dan opnieuw één aan te maken.

Menu

Winkelmandje.

Koken en Vrije Tijd | Kookboeken

Eten tot het op is

Dan Saladino

€ 34,99

€ 34,99

Op voorraad bij Salvator

Nog niet verschenen, reserveer uw exemplaar

Niet bestelbaar, mail ons voor meer info

Niet bestelbaar, mail ons voor meer info

Niet bestelbaar, mail ons voor meer info

Niet op voorraad bij Salvator, wel bestelbaar

Niet bestelbaar, mail ons voor meer info

Niet op voorraad bij Salvator, wel bestelbaar

Toevoegen aan winkelmandje

Omschrijving

Van een kleine karmozijnrode peer in het westen van Engeland tot pistachenoten in Syrië, van grote stukken gefermenteerd schapenvlees op de Faeröer eilanden tot een Lakenvelder rund in Nederland, van wilde honing geoogst met de hulp van vogels tot een krachtige maïs die misschien wel de sleutel tot de toekomst van voedsel is – dit zijn slechts enkele van de duizenden voedselproducten over de hele wereld die vandaag de dag voor altijd verloren dreigen te gaan.

In dit boeiende en veelzijdige boek reist Dan Saladino de hele wereld rond om de verhalen achter de bedreigde soorten te ontdekken. Hij ontmoet pionierende boeren, wetenschappers, koks, grote producenten en inheemse gemeenschappen die voedseltradities in stand houden en vechten voor verandering. Met deze verhalen komt ook de hele menselijke geschiedenis aan bod, van de eerste grote migraties tot de slavenhandel en de vluchteling van vandaag.

Eten tot het op is laat zien dat de toekomst van onze planeet ook afhangt van het terugwinnen van biodiversiteit op ons bord, voordat het te laat is. Het leest als een fenomenale reis door verleden, heden en toekomst van ons voedsel en als een liefdesbrief aan traditionele eetculturen wereldwijd.

Meer info

UitgeverAmsterdam University Press  
Release20/02/2024  
Leveringsdatum23/02/2024  
Info leveringsdatumVerschenen, in voorraad
ISBN9789464562385  
Laatst gewijzigd01/02/2024  
Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.