Een greep uit ons aanbod

«« Terug naar het overzicht Toevoegen aan uw winkelmandje

Pleisterliedjes

  • Auteur:   Kapitein Winokio
  • Uitgever:   Uitgeverij Kapitein Winokio bvba
  • Categorie:   Kinder- en jeugdboeken
  • Subcategorie:   Fictie -6 jaar
  • Datum:   28-02-2019
  • Prijs:   € 22,95


Soms val je, of word je ziek,moet je naar de dokter of zelfs naar de kliniek. Soms heb je pech, maar toch ook geluk.Dat mama troost, de dokter verzorgt, een pleister heelt en vooral: dat alles meestal weer goed komt.Kapitein Winokio’s EHBO-liedjes helpen kinderen bij grote en kleine tegenslagen. Vol troost, warmte en een lekker vleugje humor worden realistische thema’s bezongen: ziek zijn, microbes, dokters, wachtkamers, spuiten, pilletjes, je hart-slag, botjes breken, mamazoentjes, ambulances, flink zijn, rolstoelracen, het ziekenhuis en diarree. Kaat Pype gaf elk lied een sterk beeld, uit het echte leven gegrepen, met een prikje humor.

Wie is Kapitein Winokio?

Kapitein Winokio is een Groot Fenomeen voor kleine kampioenen. Samen met zijn muziekmatrozen en Mevrouw de Poes maakt hij sprankelende muziek voor kinderen waarmee hij appelleert aan hun ontembare levenslust en weelderige verbeeldingskracht. Tegelijkertijd wil hij het kind in ons weer doen ontwaken. Zo weet Kapitein Winokio elke generatie aan te spreken: kinderen, hun ouders en zelfs hun grootouders. Het geheim van de Kapitein: neem ze allemaal serieus, maar vergeet niet te lachen.

Men noemt hem de “Robin Hood van de kindermuziek”. Hij was de hapklare commercie en vluchtige kinderpop beu en ging in 2004 op zoek naar iets anders. Hij vond het in de traditionele kinderliedjes, vaak pareltjes muzikaal erfgoed, doorgegeven van generatie op generatie. Ondertussen schrijft hij eigen, nieuwe liedjes die telkens uitgegeven worden in een boek met kleurrijke foto’s of illustraties. Samen met zijn muziekmatrozen speelt hij 100 concerten per jaar in Vlaanderen en Nederland. In 2013 maakte hij voor Ketnet een eerste televisieprogramma: “Kapitein Winokio’s grote Notenboot”.

  • 9789490378547