Een greep uit ons aanbod

«« Terug naar het overzicht Toevoegen aan uw winkelmandje

Echt eten

  • Auteur:   Pascale Naessens
  • Uitgever:   Lannoo Uitgeverij
  • Categorie:   Koken en vrije tijd
  • Subcategorie:   Kookboeken
  • Datum:   28-08-2020
  • Prijs:   € 25,99


Echt Eten. Maak jezelf sterker, gezonder en gelukkiger. Deze titel geeft de visie op voeding van Pascale Naessens weer en vat meteen samen hoe krachtig voeding is voor ons leven en welzijn. Met 75 eenvoudige lowcarbgerechten maakt Pascale Naessens dit statement helemaal waar. Lekker en gezond eten klaarmaken is leuk en simpel. Wie op deze manier kookt, neemt zijn lot in eigen handen om zichzelf en zijn of haar familieleden sterk en gezond te maken.

Het boek staat ook boordevol lifestyle-ideeën, tips voor mooi en romantisch tafelen en bruikbare informatie over voeding en gezondheid.

Na het recente boek Ketokuur, waarin Pascale Naessens het ketogeen dieet onder de loep nam, is de auteur er weer met een nieuw boek. Het staat boordevol gerechten volgens haar bekende, typische en favoriete methode: gematigd low carb met heel veel verse en pure ingrediënten. En, lekker meegenomen: het boek bevat veel heerlijke gezonde desserts.

Na haar studies Economische Wetenschappen trekt Pascale Naessens op 18-jarige leeftijd de wereld rond als internationaal fotomodel. Na vijf jaar omzwervingen in Parijs, Milaan, Madrid, Hong Kong, China en Tokio kiest ze weer voor België. Hier begint ze haar televisiecarrière bij VTM als omroepster en presentatrice van woonprogramma’s zoals Picco Bello, Huis en Thuis, TV-Makelaar, TV-Dokter, Red Mijn Huis en de zeilprogramma’s Jambers Onder Zeil en Jambers Odyssee, waarvoor ze ook productiemanager is. Daarnaast verzorgt ze heel wat bedrijfspresentaties, vooral met betrekking tot de bouwsector.

Naast architectuur en interieur zijn koken en gezondheid haar passies. Geïnspireerd door haar reizen naar het Verre Oosten verdiept ze zich in tai chi en behaalt ze een getuigschrift van shiatsu-therapeute. Ook volgt ze een opleiding tot consulente in gezonde leefgewoonten en restauranthouder, en verschillende kookcursussen, van macrobiotisch koken tot lessen in toprestaurants.

Intussen heeft ze al vijf boeken uit, stuk voor stuk bestsellers. Allemaal hebben ze de verkooplijsten aangevoerd op nr 1 en dat doen ze nog steeds. Ze schrijft culinaire reportages en columns voor verschillende lifestylebladen, waarvoor ze ook wetenschappers interviewt over voeding en gezondheid. Ze is een veelgevraagde gaste voor lezingen over gezonde voeding en geeft kookdemonstraties.

Tijdens het maken van een reportage in Tunesië raakt Pascale in de ban van keramiek na een ontmoeting met Sabiha Ayari. Ze volgt jarenlang een opleiding bij de keramiste Bie Van Gucht en diverse stages rond keramiek-, glazuur- en baktechnieken. In haar atelier beschikt ze over een draaischijf en een professionele keramiekoven. Ze gaat met haar prototypes naar Serax en zo ontstaat haar keramieklijn ‘Pure’, wat een internationaal succes wordt. Zowel huisvrouwen als toprestaurants serveren op Pure-borden en in Pure-kommetjes.

Haar passie voor interieur is gevoed tijdens haar televisie programma Huis & Thuis. 10 jaar lang interviewde ze architecten en bezocht ze de mooiste huizen van Vlaanderen. Deze passie komt weer naar boven tijdens de styling voor haar kookboeken, die ze zelf volledig verzorgt. Het lijnenspel, waar ze zo van houdt, reflecteert in haar werk als keramiste en heeft ze doorgetrokken naar een nieuwe uitdaging: ze ontwerpt meubelen. Haar nieuwe meubellijn met de kenmerkende ovalen tafel wordt enthousiast onthaald.

Beide zijn een natuurlijke aanvulling geworden op haar kookboeken. Alles onder de brede noemer: Puur. Want streven naar een puur en waardevol leven vormt de basis van de wereld van Pascale Naessens.

  • 9789401470520