Een greep uit ons aanbod

«« Terug naar het overzicht Toevoegen aan uw winkelmandje

Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

  • Auteur:   Pascale Naessens
  • Uitgever:   Lannoo Uitgeverij
  • Categorie:   Koken en vrije tijd
  • Subcategorie:   Kookboeken
  • Datum:   05-09-2019
  • Prijs:   € 25,99


Creatieve duizendpoot Pascale kookt opnieuw eenvoudig
Vier ingrediënten, vier sterke punten

Lekker en gezond.
Weinig werk. Recepten ingedeeld volgens bereidingstijd: 10, 15, 20 en 25 minuten.
Wie overgewicht heeft, zal ervan vermageren.
Vier ingrediënten en toch volwaardige gerechten.
Pascale Naessens: 9 jaar aan de top, geen hype, maar een blijver

Voedingsdeskundige Pascale Naessens wijkt niet af van haar koers. Met dit nieuwe boek presenteert ze meer dan 70 nieuwe gerechten volgens haar bekende succesmethode, namelijk lekkere en inspirerende lowcarbgerechten. Ze gaat in dit boek ook dieper in op wat de laatste tijd een ketogeen dieet wordt genoemd, en de overeenkomsten met haar manier van eten. Want vanaf haar eerste boek kookte Pascale al lowcarb- en vaak ook ketogerechten.

Na haar studies Economische Wetenschappen trekt Pascale Naessens op 18-jarige leeftijd de wereld rond als internationaal fotomodel. Na vijf jaar omzwervingen in Parijs, Milaan, Madrid, Hong Kong, China en Tokio kiest ze weer voor België. Hier begint ze haar televisiecarrière bij VTM als omroepster en presentatrice van woonprogramma’s zoals Picco Bello, Huis en Thuis, TV-Makelaar, TV-Dokter, Red Mijn Huis en de zeilprogramma’s Jambers Onder Zeil en Jambers Odyssee, waarvoor ze ook productiemanager is. Daarnaast verzorgt ze heel wat bedrijfspresentaties, vooral met betrekking tot de bouwsector.

Naast architectuur en interieur zijn koken en gezondheid haar passies. Geïnspireerd door haar reizen naar het Verre Oosten verdiept ze zich in tai chi en behaalt ze een getuigschrift van shiatsu-therapeute. Ook volgt ze een opleiding tot consulente in gezonde leefgewoonten en restauranthouder, en verschillende kookcursussen, van macrobiotisch koken tot lessen in toprestaurants.

Intussen heeft ze al vijf boeken uit, stuk voor stuk bestsellers. Allemaal hebben ze de verkooplijsten aangevoerd op nr 1 en dat doen ze nog steeds. Ze schrijft culinaire reportages en columns voor verschillende lifestylebladen, waarvoor ze ook wetenschappers interviewt over voeding en gezondheid. Ze is een veelgevraagde gaste voor lezingen over gezonde voeding en geeft kookdemonstraties.

Tijdens het maken van een reportage in Tunesië raakt Pascale in de ban van keramiek na een ontmoeting met Sabiha Ayari. Ze volgt jarenlang een opleiding bij de keramiste Bie Van Gucht en diverse stages rond keramiek-, glazuur- en baktechnieken. In haar atelier beschikt ze over een draaischijf en een professionele keramiekoven. Ze gaat met haar prototypes naar Serax en zo ontstaat haar keramieklijn ‘Pure’, wat een internationaal succes wordt. Zowel huisvrouwen als toprestaurants serveren op Pure-borden en in Pure-kommetjes.

Haar passie voor interieur is gevoed tijdens haar televisie programma Huis & Thuis. 10 jaar lang interviewde ze architecten en bezocht ze de mooiste huizen van Vlaanderen. Deze passie komt weer naar boven tijdens de styling voor haar kookboeken, die ze zelf volledig verzorgt. Het lijnenspel, waar ze zo van houdt, reflecteert in haar werk als keramiste en heeft ze doorgetrokken naar een nieuwe uitdaging: ze ontwerpt meubelen. Haar nieuwe meubellijn met de kenmerkende ovalen tafel wordt enthousiast onthaald.

Beide zijn een natuurlijke aanvulling geworden op haar kookboeken. Alles onder de brede noemer: Puur. Want streven naar een puur en waardevol leven vormt de basis van de wereld van Pascale Naessens.

  • 9789401458580