Een greep uit ons aanbod

«« Terug naar het overzicht Toevoegen aan uw winkelmandje

Kroniek van een overzichtelijk jaar

  • Auteur:   Diane Broeckhoven
  • Uitgever:   Uitgeverij Vrijdag
  • Categorie:   Literatuur, spanning en strips
  • Subcategorie:   Literatuur
  • Datum:   30-09-2019
  • Prijs:   € 19,95


Na verschillende opgemerkte romans verrast Diane Broeckhoven ons met haar 'Kroniek van een overzichtelijk jaar', een zeer persoonlijk dagboek waarin het jaar 2018 zich veelbelovend als een rode loper uitrolt, maar gaandeweg ook dieptepunten met zich meebrengt.
Broeckhoven laat zich echter niet uit het veld slaan door valkuilen en hindernissen. We lezen over haar schouder mee
hoe accepteren veel beter werkt dan vechten, we krijgen inzicht in een schrijversleven, laven ons aan de humor waarmee klein en groot geluk in beeld worden gebracht, beleven gemeenschappelijk herinneringen aan een tijd die voorgoed voorbij is. Of lijkt.

Diane Broeckhoven weet als geen ander grote levensthema’s te vatten in een uitgepuurde taal en met scherp inlevingsvermogen. Naast de internationale bestseller 'De buitenkant van meneer Jules', schreef ze onder meer 'Wat ik nog weet', 'De poppendokter' en 'Wat voorafging'.

Diane Broeckhoven schreef ze een oeuvre van drieëndertig boeken bij elkaar, waarvan de eerste kinder- en adolescentenboeken zijn  waarvoor ze diverse literaire prijzen ontving, o.a. twee Boekenleeuwen.

De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op literatuur voor volwassenen. De ingetogen novelle De Buitenkant van Meneer Jules (2001) werd een bestseller in Duitse vertaling en zorgde voor een internationale doorbraak. In Duitsland werden er 250.000 exemplaren van verkocht. Aan een filmversie wordt gewerkt.

Ze is een sterk geëngageerde schrijver die op een toegankelijke manier over de grote onderwerpen van het leven schrijft. Ze is een meester is in het oproepen van sferen, in een subtiele en trefzekere taal.

Haar meest recente romans zijn Wat ik nog weet (2013) en De Poppendokter (2014).

  • 9789460018121