Lezing met Daan Heerma Van Voss

24/03/2016

De laatste oorlog

U bent van harte welkom
op donderdag 24 maart
om 20u. in onze winkel 
voor de lezing met
DAAN HEERMA VAN VOSS
over zijn nieuwste roman
"De laatste oorlog"

Onze plaatsen zijn helaas beperkt, graag een seintje wanneer u komt op info@salvator.be, tel. 015/20.18.32 of loop gewoon even onze winkel binnen.

De laatste oorlog :
Abel Kaplan leert in de jaren tachtig tijdens zijn studie geschiedenis zijn grote liefde Eva kennen. Bij haar joodse familie ondervindt hij voor het eerst het gevoel op zijn plek te zijn, en hij noemt dat geluk. In toenemende mate vereenzelvigt hij zich met de geschiedenis van Eva en haar familie, maar als het huwelijk met haar kinderloos blijft en Kaplan zijn ambitie als schrijver niet kan inlossen, groeien de twee uit elkaar. Kaplan kiest vervolgens voor een bescheiden betrekking op een islamitische school, maar uiteindelijk brengt zijn rechtvaardigheidsgevoel hem tot handelen. Door de bekommernis om een gepeste leerling raakt zijn leven in een stroomversnelling. De laatste oorlog is een ontroerend en bij vlagen humoristisch boek, waarin de lezer steeds verder wordt meegevoerd in de bijzondere wereld van Abel Kaplan. Eén vraag staat centraal: hoe kan iemand die geen oorlogen heeft meegemaakt zijn goedheid bewijzen?

Actueel en relevant. Op meeslepende wijze voert Daan Heerma van Voss ons mee op de wankele zoektocht naar wie we zijn. Slim dansend op het slappe koord tussen feit en fictie. Hedendaagse topliteratuur! 

  • Foto's