Jaap Robben vertelt over Birk

26/11/2015

U bent van harte welkom

Donderdag 26 november

om 20u. in onze winkel


Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Zijn vader verdrinkt nadat hij Mikael uit zee heeft gered. Zijn moeder verwijt haar zoon dit grote verlies en dwingt hem de rol van de vader in te nemen.  Een beklemmend verhaal waarin de grenzen van onvoorwaardelijke liefde steeds verder worden opgerekt.

Lovende recensies
‘Birk’ kreeg lovende recensies en is intussen aan zijn 10de druk toe. Voor 2016 worden vertalingen in het Duits en Engels verwacht. Een greep uit de commentaren: “Vanaf zin één is duidelijk hoe goed Jaap Robben schrijft”, “Een roman die je langzaam de keel snoert”, “Lees Birk: in sobere taal doorboort het zonder omwegen je hart”, “Prachtig, poëtisch, eenzaam, gruwelijk en ook nog eens heel mooi opgeschreven” en als laatste “Je hebt van die boeken die je niet kunt wegleggen, maar die je tegelijkertijd zo langzaam mogelijk wilt lezen, want anders heb je ze te snel uit. ‘Birk’ van Jaap Robben, is zo’n boek.”

Met 'Birk' won Jaap Robben maar liefst drie prijzen : de Nederlandse Boekhandelsprijs 2014, de Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015 en de ANV Debutantenprijs 2015.

Donderdag 26 november

om 20u. in onze winkel


Na afloop schenken wij een glaasje in en
is er de mogelijkheid om het boek te laten signeren.

Bent u er graag bij ? Reserveren kan via 015/20.18.32, mail, of loop gewoon even onze winkel binnen.

  • Foto's